Dorpskrant Venhuizer Varia nieuw leven in geblazen onder de naam “Op ’t Dorp”

VENHUIZEN – 15 maart 2020 berichtte wij u over het stoppen van de Dorpskrant Venhuizer Varia. Het blad werd nog op een ambachtelijke manier gedrukt en gestencild, geschreven, getypt en verzameld allemaal door vrijwilligers. Nu een jaar later hebben een aantal vrijwilligers de koppen bij elkaar gestoken.

Lees ook: De Venhuizer Varia houdt er na 50 jaar mee op

Naast het nog bestaande weekblad “De Uitkijk” een van oorsprong katholiek parochie krantje, willen de initiatiefnemers een Glossy professional dorpsblad uitgeven. Onder de naam “Op ’t Dorp”. Het blad wordt gedrukt bij de plaatselijk drukkerij ’t Venhuis te Hem en door Rody Media in een oplage van 1600 stuks eenmaal per maand verspreidt in Hem/ Venhuizen. Nu is gekozen voor een andere opzet en minder intensieve arbeid.

Het blad ziet er gelikt uit en zal door jong en oud als iets waardevolst worden ontvangen. Wanneer het blad ook digitaal zichtbaar wordt een pré voor Hem/ Venhuizen. Peter Wognum en Leonie Zijp-Botman zijn de fanatiekste initiatiefnemers. Aangevuld door Luuk Zwier en Joan de Boer. Het eerste exemplaar kom eind juni uit.


Reageer op dit onderwerp