WF Nieuws

De Venhuizer Varia houdt er na 50 jaar mee op

VENHUIZEN – Gratis Dorpsblad Venhuizer Varia stopt per 1 mei na meer dan 50 jaar. Het vertrouwde gele A4 krantje verschijnt dan nog maar 3 keer. Veel ouderen in de voormalige gemeente Hem/ Venhuizen keken 14-daags uit naar het nieuws en alle activiteiten in het dorp. In het verleden zijn er derden die een echte krant

“De Venhuizer” wilden starten, maar tot samenwerking is het nooit gekomen. Omdat een kleine groep dit tegenhielden. Een fenomeen wat ook merkbaar was tussen de voetbalclubs ASV’55 en De Valken. I.v.m. met het elektronische tijdperk is het maken van deze krant heel intensief en moeilijk om nog vrijwilligers te vinden. Daarbij kregen de vrijwilligers ook nog moeilijkheden met de apparatuur. De enige dorpskrant die nog verschijnt is “De Uitkijk” een parochiekrant, die alleen wordt bezorgd, wanneer je daar lid van bent.

Waarschijnlijk zullen commerciële krantjes in het gat duiken, die “De Venhuizer Varia” achter laat. Ik weet zeker dat wij alle medewerkers aan deze dorpsblad moeten bedanken voor hun ijver om deze krant 2-wekelijks te laten verschijnen. In heel Hem/ Venhuizen.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?