Medemblik gaat eerst praten en waarschuwen, dan pas handhaven mocht er een terras open zijn.

MEDEMBLIK – Aankomende dinsdag willen door heel Nederland horecaondernemers hun terrassen openen om zo het kabinet te dwingen de coronamaatregelen te versoepelen en de ondernemers weer wat lucht te geven in deze pandemie.

Binnen de gemeente Medemblik zijn volgens Koninklijke Horeca Nederland vrijwel geen ondernemers die de terrassen gaan openen, een enkeling heeft er wel over nagedacht maar blijven gesloten.

Medemblik gaat eerst praten

De gemeente Medemblik gaat eerst met horecaondernemers praten als die dinsdag wel besluiten hun terras te openen voor het publiek. “Bij het niet naleven van de landelijke coronamaatregelen zoals het openen van een terras wordt met de betreffende ondernemer in gesprek gegaan met het verzoek het terras te sluiten. Mocht een ondernemer naar aanleiding van dit gesprek het terras niet sluiten, dan volgt een waarschuwing. Na deze waarschuwing heeft de ondernemer wederom de kans zijn terras te sluiten. Doet de ondernemer dit niet en negeert de ondernemer deze waarschuwing, dan wordt handhavend opgetreden,” zegt Miklós Kuijper van de gemeente Medemblik tegen Medemblik Actueel.

Medemblik staat niet alleen in handhavend optreden, ook de gemeente Hoorn heeft al laten weten dat zij niet zal toestaan dat horecaondernemers terrassen gaan openen. Ook Hoorn zal dan handhavend gaan optreden.

Op de foto: Stam Wognum

 

Reageer op dit onderwerp