Hoorn volgt landelijke richtlijn voor het terrassenbeleid tijdens de coronacrisis.

HOORN – De gemeente Hoorn zal niet toestaan dat horecaondernemers volgende week dinsdag hun terrassen gaan openen als protest tegen de strenge coronamaatregelen. De horeca wordt zwaar getroffen door de coronamaatregelen en velen zijn als sinds dag 1 gesloten. Wel krijgen de ondernemers vanuit het Rijk tot 70% van hun vaste laten vergoed om zo de grootste klappen op te vangen. 

Jara Hof, communicatiemedewerkster bij de gemeente Hoorn zegt op vragen van WF Nieuws: “We onderhouden goed contact met de Hoornse afdeling van KHN en houden toezicht op de coronaregels. We begrijpen dat iedereen corona-moe is en dat het mooie weer ons uitdaagt voor een terras, maar wij volgen de rijkslijn waar het om de regels gaat

Op een enkeling na zullen de horecaondernemers in West-Friesland zich niet aansluiten bij de oproep om dinsdag aanstaande de terrassen te openen. In Enkhuizen is 1 horecaondernemer die vandaag of morgen gaat besluiten of hij wel zijn terras open gaat gooien als protest tegen de coronamaatregelen.

Reageer op dit onderwerp