Vacature voor nieuwe burgemeester Opmeer opengesteld

OPMEER – De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft afgelopen maandag de vacature voor het burgemeesterschap van Opmeer opengesteld. Kandidaten kunnen tot en met maandag 1 februari 2021 hun belangstelling hiervoor kenbaar maken. De verwachtingen waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen staan in de profielschets die de gemeenteraad heeft vastgesteld.

Het vervolg

Na de sluitingsdatum maakt de commissaris van de Koning een voorselectie van kandidaten. Vervolgens voert de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad gesprekken met kandidaten en brengt een advies uit aan de gemeenteraad. Naar verwachting zal de nieuwe burgemeester per juli 2021 in Opmeer starten.

De profielschets en de informatie over de sollicitatieprocedure staan op de website van de gemeente.

Wognumse Elise Salman wil burgemeester van Opmeer worden

Reageer op dit onderwerp