Meeslepende sociale spelervaringen waarvan je kunt genieten vanaf je telefoon

Als afstand ons uit elkaar houdt, zijn social games een middel om toch het gevoel te hebben dicht bij elkaar te zijn. Dat kan een oplossing voor je zijn als je dochter net verhuisd is naar Hoorn; niet de West-Friese stad maar wel een eilandengroep in de Zuidelijke Stille Oceaan. Of aan het einde van het schooljaar meldt je beste vriend dat hij niet op zoek gaat naar werk in Heerhugowaard maar een studiebeurs heeft gekregen aan de Universiteit in Leiden. Onderhoud alsnog het contact met je gezin, familie of vrienden door samen één van de volgende meeslepende games te spelen.

Niet in je kaarten laten kijken tijdens het pokerspel

Weinig spelletjes zijn zo avontuurlijk als online live poker spelen tegen een echte dealer. De sfeer is net zo geladen als in een casino op het land, maar met één klein verschil, je speelt gewoonweg thuis. Je hoeft je zelfs niet op te kleden, hoewel dat natuurlijk wel mag. Geen probleem dat je dochter in dat verre Hoorn zit, want jullie hebben een gemeenschappelijke plaats om elkaar te ontmoeten. Met elkaar praten tussen de spelletjes door gaat via de chat. Je hoeft alleen maar de laptop aan te zetten of nog handiger, je gebruikt je telefoon.

Start een virtuele vendetta

Laat het je schoolvriend zien dat je het niet zomaar pikt dat jullie weldra zo ver van elkaar weg zijn. Doe het met een knipoog en Mob Wars: La Cosa Nostra. In dit spel kruip je in de huid van een gangster en bouw je je eigen misdaadimperium op. Dit game is niet van de jongste maar er wordt nog elke week nieuwe content gepubliceerd. In tegenstelling tot vele andere social games word je hier niet overdonderd met reclame. Dat is waarschijnlijk ook één van de redenen waarom je soms helemaal de tijd vergeet. Net zoals bij het online live pokerspel kun je kiezen om de gratis versie te spelen of er zoveel aan betalen als je zelf wilt.

De winter komt … alweer

Het is 10 jaar geleden dat Game of Thrones voor het eerst op tv te zien was. Wat heeft dit epos een stempel gedrukt op de wereld van de spelers en de spelontwikkelaars. Het begon in 2007 met Blood of Dragons en het eerste Facebook game werd gelanceerd in 2013. Nu is er Game of Thrones: Beyond the Wall. Geen Jon Snow of Daenerys Targaryen, want het verhaal speelt zich af 48 jaar voor de gebeurtenissen van de tv-serie. Als lid van de Watch ben je op zoek naar nieuwe rekruten. Prachtige graphics en wanneer je de muziek hoort van Ramin Djawadi voel je je direct terug in Westeros.

Elke dag iets anders

Niet één spelletje maar twee dozijn mini-games, dat is Backyard. Als gastheer nodig je uit wie je wilt. Een groep bestaat uit maximum 12 personen, maar in principe kunnen sommige spelletjes een nog groter gezelschap aan. Het leuke aan deze spelletjesverzameling is dat iedereen ze wel kent en niet veel uitleg hoeft om direct mee te doen. Heb je eenmaal een ruimte gecreëerd om samen te spelen, kan deze open blijven staan zodat iedereen die daar zin in heeft, kan terugkomen en verder doen of opnieuw beginnen.