Nieuwe nummer 1 bij Bridgeclub Gezelligheid Troef

VENHUIZEN – Door de afwezigheid van Gerard Groot & Chris van Stappershoef, hadden wij net zoals vorige week een verrassende nummer 1 nu onze nieuwe leden Lida Schoon & Truus Molenaar. Echter vorige week waren de beide toppers wel aanwezig. Bij het wielrennen hadden we ook altijd een vaste nummer 2: “Joop Zoetemelk”. Bij Gezelligheid Troef zijn dat Tiny Kooter en Joop Spaander. Ook deze week bleven zij steken met 56,53% op een 2e plek.

Door de afwezigheid van veel vaste spelers hadden wij vandaag 3 invallers, die ook nog eens verdienstelijk scoorden. Vooral Lia Oud & Guda Mastenbroek behaalden de 4e plek. Opmerkelijk was het dat niet boven een 60% score werd gehaald. De nummer 1 bleef steken op 57,99% mede omdat spel 23 voor hen een arbitrale score kende van 50/50%. De meeste boden 4♠ en maakten een contract. Omdat de meeste ook braaf met klaveren tegen boden kon men down gaan.

Wie dat dan niet hadden gedaan en niet uitkwamen met klaveren hadden het nakijken. Anderen paren deden dit wel en konden de 4♠ down spelen. Spel 1 kende een grote slem bieding, maar werd door niemand uitgeboden. Wel werd er door 2 koppels 6♥ geboden en +1 gehaald en zo scoorden zij een kleine slem. Anderen bleven steken op 4♥ en 3 sans en ook 7 Sans zat er in. Omdat 1 paar 5 Sans + 2 had gespeeld. Spel 2 was een dooie, zoals men in Bridgetermen spreekt en het merendeel van de koppels bood 5♦ + 1, waar ook een kleine slem had kunnen worden gespeeld. Spel 3 was opmerkelijk omdat er 1 koppel 2♥ bood terwijl er voor de tegenpartij 3 Sans inzat. Dus een volle 100%.

Ook op deze tafel was er een tweede slem te halen in spel 4 en werd door slecht een paar gedaan 6♠ contract 12 impies en een volle 100% score. Wat een aantal bridgers niet doen deden 2 koppels wel bij spel 15. Iedereen bood 4 ♥, waar de 2 koppels 4♠ tegen boden en -2 of -3 gingen. Bij “niet” kwetsbaar is dit -100 of -150 en is beter dan – 620 C of zelfs -650 bij kwetsbaar van de tegenstander en leverden voor deze waaghalzen 100% en 80% score op.