Het repaircafé Stede Broec Philadelphia gaat weer van start

GROOTEBROEK – Op 9 oktober gaat het repaircafé in de Lamoraal in Grootebroek weer beginnen! Omdat we het beste wensen voor de gezondheid van onze vrijwilligers en inbrengers is de vorm aangepast. Tussen 10 en 12 uur kunnen inbrengers op afspraak weer terecht voor het repareren van alles wat een tweede kans mag krijgen. De koffiehoek is nog gesloten.

Hoe was het ook alweer?

Het repaircafé is elke 2e zaterdag van de maand in woonlocatie de Lamoraal van Philadelphia in Grootebroek. Vrijwilligers wonen bij Philadelphia of komen van buiten met of zonder beperking.

Het repaircafé is om drie redenen gestart:

  1. Grondstoffen gaan zeldzaam worden. Door hergebruik hoeven er geen nieuwe grondstoffen gedolven te worden.
  2. Mensen die door Philadelphia begeleid worden staan midden in de samenleving. Toch blijft voor een deel van de samenleving een woonlocatie iets onbekends. Daar willen we wat aan doen.
  3. We willen graag een ontmoetingsplek in de wijk zijn.

Gaandeweg ontdekten we hoeveel plezier het geeft om uitdagingen aan te gaan, door spullen te repareren, met blije inbrengers die weer wat wijzer werden.

Het repaircafé bestaat uit een naai- en herstelstation, een computerstation, een elektronicastation, een kleine reparaties aan fietsenstation, op afroep een houtreparatiesstation en een koffiehoek.

Alles op een rijtje?

Elke 2e zaterdag van de maand. Eerstvolgende 9 oktober van 10 tot 12 uur. Reparaties op afspraak via Facebookpagina @rcstedebroecphiladelphia. Drukken op de button NU BOEKEN

Ingang aan het Voert (zijkant Lamoraal) Zie ook de beach flag. We verwachten dat mensen met Covid gerelateerde klachten thuisblijven.

Foto aangeleverd