GGD opent tijdelijke vaccinatielocaties in Hoorn en Enkhuizen

WEST-FRIESLAND – GGD Hollands Noorden heeft besloten in wijken waar de vaccinatiegraad achterblijft te vaccineren in wijkcentra. Het betreft de wijken Alkmaar-Noord, Hoorn (Kersenboogaard), Den Helder (Nieuw Den Helder Oost) en Enkhuizen (gehele stad). Bewoners kunnen zich in de week van 20 tot en met 25 september dichtbij huis laten vaccineren. Dat bespaart de bewoners een ritje met de bus of de auto naar een reguliere vaccinatieplek. Voor de vaccinatie hoeft géén afspraak te worden maken. 

De tijdelijke vaccinatielocaties zijn gevestigd in:

Wijkcentrum Kersenboogaard, Betje Wolffplein 170, Hoorn
Wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1, Enkhuizen

Een coronavaccin moet twee keer worden toegediend. Degene die een eerste prik in het wijkcentrum krijgt, kan ook voor de tweede prik terecht in het wijkcentrum. Informatie hierover wordt verstrekt bij de eerste prik.

De tijdelijke priklocaties van de GGD in het wijkcentrum is geopend op de volgende tijdstippen:

Maandag 20 tot en met vrijdag 24 september van 14.30 tot 20.00 uur.
Zaterdag 25 september van 10 en 16 uur.

Niet alleen kan men in het wijkcentra terecht voor een prik, ook als men twijfelt over het wel of niet vaccineren, kan men langskomen. Er is een arts aanwezig om voorlichting te geven. Als iemand na de beantwoording niet gerust is gesteld, dan kan men gewoon weggaan. In Nederland beslist iedereen zélf over het wel of niet ophalen van de coronaprik. Vaccineren is niet verplicht. Dat mag iedereen zelf weten.

De andere GGD-vaccinatielocaties blijven de komende tijd gewoon open. Ook op deze locaties kan men zonder afspraak terecht. Het gaat om Alkmaar (evenemententerrein, Olympiaweg 26), Middenmeer (bedrijventerrein Agriport 33) en Den Helder (voormalige gemeentehuis, Drs. F. Bijlweg). Kijk voor de openingstijden op www.ggdhn.nl.