Hollandia weet zich geen raad met counterende Gemert

HOORN – “Wij kwamen hier om punten te halen“, zei Anand Jagdewsing na afloop. “We wisten dat zij op counter speelden. 3 kansen en 3 doelpunten“. Gemert had de eerste minuten het betere van het spel en enig overwicht. Vooral Joost Habraken was de creatiefste en gevaarlijke man bij de gastheren. De ballen die hij afgaf waren gevaarlijk. Op dat moment stond echter de verdediging van Hollandia met Nick de Wit centraal als een huis.

Hollandia kroop langzaam uit hun schulp en creëerde zowaar enige kansen. Alpha Kashama startte in de basis. Omdat Sonny Pronk niet kon starten. Kashama kon echter geen potten breken, omdat doelman Tielemans  niet wilde mee werken. Toch leek het erop dat Hollandia aan het langste eind zou trekken, opnieuw verdedigde Gemert adequaat. Doelrijpe kansen voor Niek Kuin (zijnet), een schot van Sven Deen door aangeven van de goed opkomende Niek Reus, hadden beter verdiend. Hollandia nam zoals gezegd duidelijk het voortouw, echter doelman

Tielemans had een top middag. Bij de zoveelste counter kwam in de 24e minuut de bal met veel geluk voor de voeten van Joop Daniels. Hij kende geen genade.1-0. Opnieuw toch nog wat kansen voor Hollandia. De beste kans was er voor Boyd Stevens.  Ook hij had niet dat beetje geluk en zag zijn poging gekeerd. Opnieuw een counter in 38e minuut van Gemert. De bal kwam voor de voeten Willem den Dekker die keihard inschoot. Doelman Joey Wiese keerde de bal goed, maar kon niet voorkomen dat de bal voor de voeten van Rolf Kemper kwam. 2-0. Wat ook de ruststand was.

Ja, ik moest wat“, zei trainer Anand Jagdewsing na afloop en wisselde de centrale verdediger  Nick de Wit voor Jay van Ooyen. “Ik wilde wat meer aanvallend spelen“. Hij leek gelijk te krijgen. Ook bracht hij Jesse Wenners en Lofty Attahiri binnen. Even leek het erop dat de aansluitende treffer werd gescoord, het ontbrak Hollandia aan een beetje geluk. In de 66e minuut een aanval over rechts door Gemert. Jorzolino Falkenstein lepelde de bal op maat voor en de vrijstaande Rolf Kemper hoefde maar ja te knikken. 3-0. Joey Wiese was kansloos.

Tot slot waren er doelpogingen van Wenners en van Ooyen en een makkelijk prooi voor Tielemans. “Volgende week OFC thuis?” “Ja, maar tegen voetballende in de top geef ik ons meer kans en komen we beter uit de verf. Veertien dagen later tegen HSC’21 in Haaksbergen misschien de zelfde moeilijk soort pot“, besloot Jagdewsing.

Foto: Bert Putters