Zeven ‘Rockzero woningen’ in Grootebroek door De Woonschakel opgeleverd

GROOTEBROEK – Afgelopen donderdag werden aan de Sint Elisabethstraat in Grootebroek zeven ‘Rockzero woningen’ opgeleverd door woningcorporatie De Woonschakel. Met wanden van het nieuwe duurzame product van ROCKWOOL (Rockzero®) en een mooi ontwerp van TBE-ZA architecten uit Volendam is deze straat fraaie woningen rijker. Eerder werden al andere huurwoningen in de straat aangepakt en duurzamer gemaakt. Op de locatie van de nieuwe woningen stonden eerst vier huurwoningen die begin dit jaar zijn gesloopt.

De hoge isolatiewaarde van Rockzero® heeft er toe geleid dat afgezien kon worden van dure warmtepompen die iedere 15 à 20 jaar moeten worden vervangen. Enkele infrarood panelen aan het plafond volstaan om de woningen te verwarmen. Het volledige dak van het complex bestaat uit zonnepanelen. De woningen hebben betaalbare huurprijzen gekregen van € 600 – € 620 per maand. Met 1.280 reacties van woningzoekenden was sprake van een ware run op deze woningen. De verhuur was dan ook geen probleem… Een oproep tot bouw van meer huurwoningen is dan ook logisch.

Gedoseerd bijbouwen
In 2010 kocht De Woonschakel op een executieveiling in Alkmaar de oude hoekwoning Sint Elisabethstraat 40 aan. Hiermee werd het volledige oude woonblok weer eigendom van de corporatie.

Door de ruime kavel van de hoekwoning was er de mogelijkheid om drie extra woningen te bouwen. Aannemer Stabo Bouw realiseerde de woningen. In het straatbeeld is sprake van een passende geheel. Tegelijk is gekeken op welke wijze de parkeersituatie in de straat kon worden verbeterd. Gekozen is voor parkeerplaatsen in de lengterichting van de straat.

Compliment
Een welgemeend compliment aan uitvoerder Dick Borst van Stabo Bouw’, aldus directeur Albert Gieling van De Woonschakel. Bouwen op een lastig bereikbare locatie vergt tact en communicatie naar omwonenden, ondanks soms verschillende belangen. Deze uitvoerder ging daar uitstekend mee om. Op de bouwplaats werden problemen telkens voortvarend opgelost, ’s avonds werd er nog druk ‘geappt’ en foto’s gestuurd naar projectleider Ton Boukens van De Woonschakel. Met elkaar is gezorgd voor een vlotte bouw in deze straat. De Woonschakel is trots op het eindresultaat en verwachten dat de nieuwe bewoners veel woonplezier gaan beleven in deze woningen.

Foto: De Woonschakel