Verrassende winnaars bij bridgeclub “Gezelligheid Troef”

VENHUIZEN – Een reguliere opkomst en een redelijk goed bezet toernooi. De eerste plaats was vanmiddag voor Ank Putters & Riet Spaander. Zij scoorde bijna 70% en bleven steken op 69,79%. De nummers 2 en 3 scoorden ook heel hoog. Gerard Groot & Chris van Stappershoef scoorden 65,63& en Joop Spaander & Tiny Kooter 63,54%. De vierde plek was voor Bert Putters & Piet Tensen en bleven iets boven de 50& en scoorden 53,13%.

Slem

Piet en Tiny Langedijk boden voor het eerst dit seizoen een kleine slem, maar gingen bij spel 22 twee down en kregen daardoor een aftrek van 1 punt op het slemklassement. Jammer. Gerard Groot & Chris van Stappershoef bleven in dit spel steken op 3 sans, maar scoorden + 2 en ook dit was niet genoeg voor een slemcontract. Zij scoorden daarmee wel 100%. Omdat de meeste bleven steken op contract of -1.

Spel 16

Spel 16 kenden bijzondere biedingen. Omdat West een opening had en een 8 kaart ♣ was zijn/haar volgbod 4♣, zuid ook niet voor de poes legde een bieding neer van 4♥ oost met alleen ♣ heer en 3 punten hield zijn mond stijfdicht. Oost legde daarna 5♣ neer en dacht het pleit te hebben gewonnen. Zuid dacht -1 down en niet kwetsbaar is -50 en beter dan -600. Omdat Oost-West wel kwetsbaar waren. Sommige spelers denken vaak niet zo, maar de toppers wel. Degene die daarna een doublet neerlegde op zowel 5 ♥ als op 5♣ kwamen van een koude kermis thuis. Zodat Groot & van Stappershoef en Ank Putters & Riet Spaander 100% haalden. Maar uiteindelijk bleef 5 ♥ als 5♣ en gedoubleerd een topper.

Foto: Bert Putters