Zwem4daagse 13 september van start bij De Waterhoorn

HOORN – Na een lange periode zonder zwemevents, is het binnenkort weer mogelijk; De Zwem4daagse bij Zwembad De Waterhoorn. Van 13 tot en met 19 september zijn deelnemers welkom in het bad om te zwemmen voor een medaille. De laatste dag van het evenement wordt feestelijk afgesloten met Maarten van der Weijden. 

Dat het weer mogelijk is om events als deze te organiseren, is goed nieuws voor alle zwemmers uit de omgeving van Hoorn. De behoefte bij mensen om samen te bewegen is volgens Locatiemanager Tobias Bergevoet groter dan ooit. “Het is ontzettend waardevol dat we elkaar weer op mogen zoeken tijdens het sporten. Mensen hebben dit gemist in tijden van corona. We kijken er met het hele team naar uit om de deelnemers te ontvangen,” aldus Bergevoet.

Zwemmen voor het goede doel

De Maarten van der Weijden Foundation is trotse medeorganisator van de Zwem4daagse. Tijdens het zwemevent staat samen zwemmen voor kankeronderzoek centraal: meezwemmende deelnemers kunnen geld inzamelen voor geselecteerde kankeronderzoeken en projecten. De laatste dag van het event wordt feestelijk afgesloten met een bezoek van Maarten van der Weijden. Hij is 19 september van 14:00 uur tot 15:00 uur aanwezig bij De Waterhoorn. Van der Weijden zal de deelnemers motiveren alles te geven en daarnaast krijgen de deelnemers de kans om samen met hem het water in te duiken. Na afloop ontvangen de deelnemers de Nationale Zwem4daagse-medaille en kunnen ze met Maarten op de foto.

Toegankelijk voor iedereen
Deelnemers mogen zelf kiezen of ze in de ochtend, middag, avond of in het weekend komen zwemmen. Op die manier is het zwemevent toegankelijk voor iedereen. De voorverkoop van de Zwem4daagse loopt tot en met 10 september a.s. Deelname kost dan € 10,-, vanaf 11 september bedragen de inschrijfkosten € 12,50. Meer informatie is te vinden via: https://ap.lc/gVEcw

Optisport

Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, ijsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra. In de ruim 300 accommodaties verspreid over 80 gemeenten brengen 2.250 Optisport medewerkers jaarlijks 20 miljoen bezoekers in beweging!