Nieuwe kunstgrasvelden VVS’46 en Grasshoppers noopt Opmeer tot aanschaf nieuwe trekkers, deze zijn niet sterk genoeg

OPMEER – VVS’46 en Grasshoppers hebben begin dit jaar nieuwe kunstgrasvelden gekregen waar nu kurk als infill is gebruikt en niet langer rubberen korrels. Dit maakt de mat stroever dan voorheen en is het onderhoudsmaterieel zwaarder. Dit noopt de gemeente Opmeer om 2 nieuwe trekkers aan te schaffen omdat deze te weinig vermogen hebben om de velden op het juiste onderhoudsniveau te houden.

Voordat er tot aanschaf over kan worden gegaan moet eerst de gemeenteraad van Opmeer haar fiat geven, het vervangen van de twee trekkers kan volgens het college worden gevonden uit de dekking van de investering van de kunstgrasvelden, deze valt lager uit dan begroot.

De totale kosten voor aanschaf van de twee trekkers gaat de gemeente Opmeer 31.000 euro kosten. Het college laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat het essentieel voor de levensduur van het veld is dat de velden ”los en open” blijven. Hiervoor moet het veld regelmatig behandeld en geveegd worden. Het vermogen van de huidige trekkers is hiervoor niet toereikend. Door de inzet van het juiste materieel (en vrijwilligers) kan ervoor gezorgd worden dat, net als bij het vorige kunstgrasveld, het kunstgras een langere levensduur krijgt dan gemiddeld.