28 huurappartementen in fase 3 Heerenweide Opmeer

OPMEER – Het college van Opmeer wil het startschot gaan geven voor de bouw van 28 huurappartementen op de Heerenweide in Opmeer. Om dit te kunnen doen vraagt het college aan de gemeenteraad een krediet om de bouw van de appartementen mogelijk te maken.

Voor het ontwerp heeft de gemeente Opmeer architect Jan Rietvink. Fase 3 staat op de zichtlocatie bij de ingang van de wijk vanaf de A.C. de Graafweg en krijgt kenmerkende groene gevels aan de kant van de A.C. de Graafweg als onderdeel van het ontwerp. Het complex is bedoeld voor huurders vanaf 55 jaar.

Tekst loopt door onder de afbeelding

De 28 appartementen krijgen naast de groene gevels ook een duidelijk zichtbaar duurzaam uiterlijk door de aanwezigheid van veel zonnepanelen, iets dat prima past in het raadsprogramma en kan zo ook stimulerend werken voor bewoners en inwoners van de gemeente Opmeer om ook duurzaam te gaan bouwen. De groene gevels moeten vooral het groene en duurzame karakter van het gebouw gaan benadrukken.

De gemeente Opmeer streeft naar een huurprijsbeleid van 70% van de maximaal redelijke huur. 25 appartementen hebben een vloeroppervlakte van 70-75m² wat resulteert in een streefhuurprijs van 652,- euro per maand wat het college nog wil verlagen naar 633,- euro per maand. Dit is volgens het college de maximum huurprijs om in aanmerking te komen voor een korting op de verhuurdersheffing van € 12.500,- per appartement.

De drie andere appartementen hebben een vloeroppervlakte van ongeveer 85m² wat resulteert in een huurprijs van € 718,- per maand maar het college wil voor deze appartementen 75% van de maximaal redelijke huur vragen wat resulteert in een streefhuurprijs van € 769,- per maand. De huurders van deze appartementen kunnen daarom geen huursubsidie aanvragen omdat ze boven de grens van € 752,-  uitkomen.

Het college gaat op 14 september tijdens de commissie Ruimte het krediet aanvragen om de werkzaamheden te kunnen starten, als dan op 30 september de gemeenteraad ook akkoord gaat kan in het eerste kwartaal van 2022 de bouw starten waarna medio 2023 de appartementen kunnen worden opgeleverd

Afbeeldingen aangeleverd