Bridgeclub “Gezelligheid Troef” Venhuizen

VENHUIZEN – Gelukkig kan er weer worden gebridged in Venhuizen. Dorpshuis ’t Centrum is ruim ingericht om te kunnen bridgen. We zijn dit jaar eerder dan gebruikelijk begonnen in onze club op 26 augustus op de donderdagmiddagen. De eerste middag was het al bijna volle bak. 14 paren. Maar we kunnen 2 x 12 paren plaatsen. Met de afwezigen hebben wij nu al 40 actieve leden. Dus kunnen er nog 16 leden bij. Voor het nieuwe seizoen konden wij 6 nieuwe leden verwelkomen. En er was jammer genoeg slechts 1 lid die een cursus wilde volgen, wat voor nu te weinig is. Voor alle duidelijkheid bridge is een denksport en doe je meestal met een vaste partner.

Een verslag van Bert Putters

Vorige week 26 augustus, was de 1e plaats zoals de laatste jaren voor het paar Gerard Groot & Chris Stappershoef (61,46%), de 2e plaats was voor het gelegenheidsduo  Conny Ligthert & Riet Spaander (58,58%) en de 3e plaats was voor het nieuwe koppel Joop Spaander & Tiny Kooter (5694&).  Ondanks de lange afwezigheid en het niet kunnen bridgen vanwege de pandemie, werd er toch goed gescoord 50% van de paren scoorden hoger dan 50%.

Deze week een weer hoog scorend paar Gerard Groot & Chris Stappershoef met maar liefst 66,40% die zij vooral scoorden op de laatste tafel tegen het paar Bert Putters & Piet Tensen met maar liefst 85%… Het laatste paar eindige op een gedeelde 4e plaats. Hadden zij minimaal 50% gescoord dan zat er een hogere uitslag ingezeten. Vorige week had het paar Joop Spaander & Tiny Kooter al haar visite kaartje afgegeven met een 3e plek. Deze week werden zij 2e met ook een zestiger. Zij scoorden 61,58. 3e werden Jaap & Lida Wever met 56,50%. Ank Putters en Riet Spaander bezette gezamenlijk met het paar bert Putters & Piet Tensen de 4e plaats met 52,50%. Opmerkelijk bieding was spel 7 waar Noord een 8 kaart ♦had en 3♦ bood. Omdat Oost zo’n gigantische kaart had boden de meeste 3 SA. Echter wie 4♦ bood en -1 speelde was spekkoper. Met een slechte uitkomst zat er echter 4 of zelfs 5 Sa in. Wat erg opviel deze 1e en 2e zitting was dat er beide middagen geen grote en kleine slem werd geboden.

Aanmelden voor 9 september 2021 op 0228 542476 donderdagmorgen voor 11 uur.

Foto: Bert Putters