Hoogwoudse Sofia Schilder Nederlands Kampioen puntenkoers inlineskaten

HOOGWOUD – Op de skeelerbaan van Heerde waar dit weekend het Daikin NK Inlineskaten wordt gehouden heeft heeft Sofia Schilder uit Hoogwoud op prachtige wijze het Nederlands Kampioenschap gewonnen. Door een ijzersterke tussensprint wist zij los te komen uit het peloton en zo voldoende punten bij elkaar te schrapen om in de finale van de punten

Schilder reed een bekeken race door al snel een voorsprong te nemen op het peloton en zo telkens de 2 punten op te pakken. Schilder werd in de laatste ronden nog wel ingerekend door het peloton maar dat mocht de pret niet meer drukken, ze had genoeg punten verzameld om juichend over de streep te komen en zich een jaar lang Nederlands Kampioen op de puntenkoers mag noemen.

Sanne Oosterwijk wist de tweede plaats voor zich op te eisen voor Jet Fransen uit Andijk die derde is geworden. Rianne Tiben eindigde puntloos in de achterhoede van het peloton.

Foto: Screenshot Livebeelden