Rob Hartog vervolgd IDM seizoen op de Red Bull Ring

ENKHUIZEN – Het IDM seizoen wordt aankomend weekend vervolgd, met de voorlaatste wedstrijd van het 2021 seizoen. Het kampioenschap strijkt neer op de alom bekende Red Bull Ring in Oostenrijk. Het betreft een nieuw circuit voor Hartog, die nog nooit eerder in Oostenrijk heeft geracet.

Na recent twee wedstrijden voor thuispubliek te hebben gereden, zullen er nog twee races worden verreden in het buitenland dit seizoen. Te beginnen dit weekend op de Red Bull Ring. Het zal voor Hartog een nieuw circuit worden en dus een uitdaging in het competitieve IDM Supersport veld.

Rob Hartog: “Het was erg mooi om weer te kunnen verschijnen voor thuispubliek, en nog mooier dat we twee weekenden in Assen hebben kunnen rijden. Ik kijk echter uit naar komend weekend op de Red Bull Ring, omdat het een speciale baan is. Ik ken het alleen van de MotoGP en Formule 1 op TV, maar ben erg benieuwd hoe het zal voelen op de Kawasaki. Ik heb er geen ervaring, maar ik denk dat het een circuit is wat snel te leren valt en tevens bij mij zal passen gezien een aantal vloeiende en snelle bochten in het laatste gedeelte. Wat betreft de prestaties hoop ik dat we een stap voorwaarts kunnen maken met de motor, om de achterstand die we hebben te verkleinen. We gaan er voor om het seizoen goed af te sluiten met een aantal mooie resultaten!

Tijdschema IDM Supersport – Red Bull Ring

vrijdag 27 augustus
09:50 – 10:15  Vrije Training 1
14:25 – 14:50  Vrije Training 2

zaterdag 28 augustus
08:20 – 08:45  Kwalificatie 1
13:00 – 13:25  Kwalificatie 2
16:30             Race 1 (13 laps)

zondag 29 augustus
09:00 – 09:10  Warm up
14:05             Race 2 (13 laps)

Races zijn LIVE te zien via de idm.de/live!

Foto: Rob Hartog