Weerbericht: Zonnige start, tegen de avond meer en meer bewolking

WEST-FRIESLAND – Er zijn brede opklaringen en op veel plaatsen, met uitzondering van het noordwestelijk kustgebied en het zuiden, komt mist voor. In de ochtend lossen de mistbanken op en is het aanvankelijk op veel plaatsen vrij zonnig. In het noorden trekt al snel bewolking vanaf de Noordzee het land op. Het blijft overdag nog overal droog. In de avond breidt de bewolking zich uit over het hele land, in het noorden en midden kan dan wat lichte regen of motregen vallen. De maximumtemperatuur ligt tussen 18°C in het Waddengebied en 23°C in het zuiden. De wind is in de ochtend nog zwak uit een noordelijke richting, in de loop van de middag draait de wind naar noordwest en neemt daarbij toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig en op de Wadden mogelijk krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar donderdag is het bewolkt en een gebied met lichte regen en motregen trekt zuidwaarts en verlaat het zuiden aan het einde van de nacht. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De noordwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk krachtig, 6 Bft.

Donderdag is er veel bewolking maar blijft het op de meeste plaatsen droog. In de middag breekt van het noorden uit op steeds meer plaatsen de zon door. In het oosten zou er een enkele bui tot ontwikkeling kunnen komen. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De noordwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. Later in de middag en in de avond draait de wind van het noorden uit naar noord. (Bron: KNMI)