Wie draait op voor de schade.. steenslag auto’s door borstelmaaiers

MEDEMBLIK – Gemeenten in Nederland mogen het onkruidverdelgingsmiddel Roundup niet meer gebruiken, landelijke regels verbieden dit en dus moeten gemeenten op zoek naar alternatieven om het onkruid uit het straatbeeld te krijgen. Een veel gebruikt middel is het borstelen met stalen borstels, maar daar blijken nu ook grote nadelen aan te kleven, de stalen borstels zorgen er ook voor dat kleine stukjes steen loskomen en overal heen spatten.

Auto’s die in de nabijheid worden regelmatig geraakt door dit soort kleine vlijmscherpe steentjes en sommige van deze steentjes richten dan ook schade aan aan de lak van de auto’s. Uit Andijk, maar ook uit de overige kernen in de gemeente Medemblik vragen de inwoners zich nu af bij wie zij zich moeten melden om deze schade vergoed te krijgen. 1 van de inwoners uit Andijk die ons hiervan op de hoogte stelde weet te melden dat haar auto 3 dagen oud is en nu al 3 kleine steenslagplekken heeft aan de bumper en zijscherm van haar auto. ‘Nu is de schade aan mijn auto niet zo groot, maar bij onze buren is de schade aan hun auto veel groter, daar zitten zeker 10 steenslagplekken op,’ aldus de Andijkse.

Siem Zeilemaker(PWF) laat aan Medemblik Actueel weten dat hij hierover contact gaat opnemen met de gemeente Medemblik, ‘Je zou denken de gemeente Medemblik, zij zijn opdrachtgever, maar ik ga eens informeren,’ aldus Zeilemaker.

Foto: Pixabay