Morgen, het geluid van de nieuwe politiek in Medemblik

MEDEMBLIK – De samenwerking tussen PWF, PvdA en PW2010 is al jaren heel goed te noemen. Daar komt nog bij dat kiezers de fracties vroegen: “waarom gaan de linkse partijen niet samen om één sterk, progressief blok te vormen”. Aan de oproep van de kiezer is gehoor gegeven en dat heeft geleid tot de fusie van de drie partijen tot de ‘Morgen!’.

Bert de Jong (PvdA) zegt hierover tegen Medemblik Actueel dat het een landelijke trend is dat kleine politieke partijen elkaar opzoeken om samen te gaan werken of zelfs te gaan fuseren. “Ook de politiek in Medemblik is versplinterd, in de raad van Medemblik zitten veel partijen met maar 1 raadslid, door nu samen te gaan voor de verkiezingen in maart 2022 staan wij sterker om het progressieve geluid te laten horen,‘ aldus Bert de Jong.

De gemeenteraad van Medemblik bestaat nu nog uit 11 partijen en na het samengaan van de drie partijen in ‘Morgen’ en het nieuws dat ook Hart voor Medemblik en BAMM gaan fuseren zullen er dus na de gemeenteraadsverkiezingen geen 11 maar hooguit nog maar 8 partijen overblijven in de gemeenteraad. Of zoals Bert de Jong vertelde, “Vind elkaar, samen sta je sterker”, dus “Morgen”.