Weerbericht veel regen, elders enkele (onweers)buien. Maandag veel zon

WEST-FRIESLAND – Vandaag overheerst de bewolking en regent het in het noorden af en toe stevig door. Er valt daar op veel plaatsen 20-40 mm, lokaal zelfs meer dan 50 mm met plaatselijk mogelijk wateroverlast tot gevolg. Elders ontstaan enkele losse (onweers)buien. De maximumtemperatuur komt uit rond 20°C. De wind is meest westelijk en matig, in het noorden komt de wind uit noordelijke richtingen en kan langs de kust vrij krachtig tot krachtig worden. In de avond wordt de wind overal noordelijk en matig, langs de kust en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

In de nacht naar maandag trekt de neerslag naar het zuidoosten en klaart het in de noordelijke helft van het land breed op. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noorden tot 15°C in het zuidwesten. De wind is noordelijk en matig, langs de kust en op het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig tot krachtig.

Maandagochtend is het in het zuiden en zuidoosten eerst nog bewolkt met in Limburg plaatselijk wat lichte regen of motregen. Verder zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog. De maximumtemperatuur varieert van 21°C op de Wadden tot 24°C plaatselijk landinwaarts. De wind draait naar noordoost en is overwegend matig. (Bron: KNMI)