Column André Meester (raadslid BAMM): Kruisingen en rotondes

MEDEMBLIK – Vorige week weer een ernstig ongeluk op de kruising Gedeputeerde Laanweg/ Kadijkweg. De vermoedelijke oorzaak: ‘polderblindheid’ en we weten ook de oplossing: een rotonde. Maar ondanks dat we al jaren met het Hoogheemraadschap over een oplossing praten, gebeurt er niets. Ja, een paar verkeersdrempels en meer wordt er niet in geïnvesteerd.  Een rotonde aanleggen is natuurlijk veel duurder maar ach een paar ongelukjes meer of minder maakt bepaald bij het Hoogheemraadschap niet uit. Het zal je maar overkomen.

Mij als raadslid bekruipt het gevoel dat dit zomaar eens met de aanstaande wegenoverdracht van het Hoogheemraadschap naar de gemeentes  te maken zou kunnen hebben. Immers; als je de aanleg van rotondes nog een tijdje weet uit te stellen komt het uiteindelijk op het bordje van de gemeentes terecht.
Daarom terecht een tweet van onze wethouder Andrea van Langen (VVD) dat dit probleem eerst zou moeten worden opgelost voordat de wegenoverdracht werkelijk gaat plaatsvinden.

André Meester, raadslid BAMM

Foto: Inter Visual Studio/ Daniëlle Rood