52e IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren – Medemblik live te volgen

MEDEMBLIK – De IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren – Medemblik is een echte zwemmarathon en geldt als één van de zwaarste ter wereld. Dit komt met name door de vaak aanwezige golfslag, het zoete water en de temperatuur van het IJsselmeer.

Zaterdag 11 september zal in Stavoren de start van de 22 kilometer lange tocht naar Medemblik zijn. De finish is volgens de organisatie rond 14.00 uur in de Oosterhaven van Medemblik. Het nieuwe organisatie comité dat na de 50e editie het stokje overnam heeft de ambitie om van de marathon een zwemmarathon van internationale allure te maken, de organisatie wil dit doen door het aantrekken van een sterk internationaal deelnemersveld.

De ambitie van de organisatie zal ook zichtbaar zijn op het IJsselmeer, de vertrouwde zeilboten die voorheen de zwemmers begeleiden worden ingeruild voor ribs en de zeilboten zullen ter ondersteuning meevaren met hulp van de mariniers.

Flinke prijzenpot

Mede dankzij de nieuwe hoofdsponsor Donker Groen en door de gulle giften van de overige sponsoren is de prijzenpot voller dan ooit. Op het verbreken van het all-in-record staat een premie van 250 euro, dit record staat op naam van Marcel Schouten, die zwom in 2012 in 4 uur, 18 minuten en 01 seconde het IJsselmeer over. Bij de vrouwen staat het record op 4 uur, 33 minuten en 08 seconden en staat op naam van Etta van der Weijden en zij zwom dat in 1996.

Het prijzengeld voor de eerste, tweede en derde plaats is ook flink verhoogd, de snelste man/vrouw krijgt 1000 euro, de tweede 500 euro en de nr. 3 krijgt 250 euro. Door het verhogen van het prijzengeld hoopt de organisatie de zwemmarathon Stavoren – Medemblik hoger op de lijst te krijgen bij de internationale lange afstandszwemmers

Medemblik Harbour City Swim

Als opwarmertje wordt in de Oosterhaven van Medemblik de Medemblik Harbour City Swim gezwommen, een marathon over 1 kilometer waar iedereen die zin heeft aan mee mag doen. En wie weet bevalt het zo goed dat het een opstap is naar meer.

Let op!! Wilt u de zwemmers volgen dan kunt u via de website van de organisatie de zwemmers live volgen. Vanwege de coronamaatregelen vraagt de organisatie u om niet naar Medemblik te komen maar de livestream te gebruiken.

Foto aangeleverd