Burgemeester Pijl maakt tweede rit in deelauto Samen Slim Rijden West-Friesland

MEDEMBLIK – Na lang wachten mocht burgemeester Pijl op woensdag 18 augustus dan ook eindelijk zijn eerste rit in de meest duurzame deelauto van de wereld maken. Vorige week nam wethouder Jeroen Broeders ook al plaats in de deelauto. Met wat hulp van de leerlingen van ’t Skitteljacht, de bouwers van de deelauto, racete de burgemeester over het Raadhuisplein. En de deelauto? Die staat nu tijdelijk in zijn werkkamer op het gemeentehuis.

Burgemeester Michiel Pijl prees de leerlingen om het mooie voertuig. Pijl had op Facebook al laten weten niet te kunnen wachten om een rit te maken in de auto van groep 7 van ‘t Skitteljacht. Op woensdag werd het wachten van de burgemeester beloond en kon hij plaats nemen in de auto. Deze werd onder luid applaus voortgeduwd door de leerlingen, onder toeziend oog van meester Jaap. De proefauto is gebouwd in het kader van het lesprogramma duurzaamheid.

Zelf een proefrit maken 

Op 20 en 27 augustus is het mogelijk om ook een proefrit te maken op de weekmarkt in Hoogkarspel in de Hyundai Kona. Deze deelauto staat vanaf 4 september op drie verschillende locaties in Hoogkarspel. En als je liever een proefrit maakt in de auto van ’t Skitteljacht, mag dat natuurlijk ook. Op deze dagen kun je ook met al je vragen over autodelen, de werking van de app en de abonnementen terecht bij de projectgroep.

Aanmelden

Net als de wethouder en burgemeester al helemaal overtuigd van autodelen? Je kunt je aanmelden voor op samenslimrijden.nl/west-friesland. Je gaat pas betalen als de auto’s er ook echt staan. Bij een inschrijving ontvangen de eerste 20 autodelers de Vroege Vogel Bonus. Die kan oplopen tot wel oplopen tot 125 euro rijtegoed.

Lancering deelauto’s op 4 september 

Op zaterdag 4 september om 14:00 uur worden de drie deelauto’s op feestelijke wijze geplaatst in Hoogkarspel. Ook hier hebben geïnteresseerden nog de mogelijkheid om een proefrit te maken.

Samen Slim Rijden West-Friesland is een samenwerking tussen Zonnecoöperatie West-Friesland en OnzeAuto. 

Foto aangeleverd