70-jarig huwelijksjubileum Hans en To Blauw Spanbroek

SPANBROEK -Je komt het niet vaak meer tegen anno 2021, mensen die 70 jaar getrouwd zijn, maar Hans en To Blauw-Tromp uit Spanbroek klaarden de klus en dat moest natuurlijk gevierd worden. 

Volgens de dochters van Hans en To was vader een goede danser en ging net als To naar café Heilligeberg in Heerhugowaard om daar te dansen waar ze elkaar ook hebben leren kennen. Daar dansende ze dan samen de wals en foxtrot en zo sprong de vonk over.

Hans had een Jeep gekocht wat voor die tijd meer uitzondering was dan de regel. Op 16 augustus 1951 zijn ze getrouwd en fungeerde de Jeep ook als de trouwauto waarmee ze na de bruiloft vanuit Heerhugowaard naar huis reden. Op 5 mei 1952 kregen ze een mooie zoon en Hans en To hadden in die tijd nog een boerderij met 13 koeien.” aldus de dochters van het bruidspaar

In 1956 besloten ze uiteindelijk van de boerderij een ijssalon te maken. De ijssalon hebben ze 13 jaar hebben gehad tot 1969. Hier kwamen mensen voor een ijsje of patatje graag langs en werd uiteraard druk bezocht tijdens de kermis. In 1969 hebben ze de ijssalon verkocht, kochten ze een afgebrand huis en hebben hier toen een nieuw huis laten plaatsen.

Hans heeft van die tijd tot aan zijn pensioen als tuinman gewerkt en deed To het huishouden en hielp ook nog in het huishouden bij een buurvrouw.

Op de foto: Burgemeester Gerard van den Hengel samen met Hans en To Blauw-Tromp (Foto: Foto Hoekstra)