Weerbericht West-Friesland, perioden met zon vanaf morgen frisser en kans op buien

WEST-FRIESLAND – Vandaag zijn er perioden met zon en vooral in de noordwestelijke helft komen eerst ook nog wolkenvelden voor. Later in de middag en in de avond is er vooral in het oosten kleine kans op een bui. De middagtemperaturen lopen uiteen van 22°C in het noordwesten tot lokaal 27°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, langs de kust later mogelijk vrij krachtig.

In de nacht naar maandag neemt van het westen uit de bewolking toe en trekken er van tijd tot tijd buien over. De minima lopen uiteen van 17°C in het noordwesten tot 14°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft. In de loop van de nacht ruimt de wind naar west.

Morgen overdag trekken er van het noordwesten uit talrijke buien over het land, in het noorden mogelijk met onweer. Tussendoor schijnt vooral in het noordwesten de zon ook af en toe. Met middagtemperaturen van ca. 18°C is het koel. De west- tot noordwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, 6 Bft, in de middag mogelijk af en toe hard, 7 Bft. Aan het einde van de middag kunnen er met name in het noordwestelijk kustgebied windstoten voorkomen rond 60 km/u. (Bron: KNMI)