Rob Hartog gaat voor topresultaten tijdens IDM thuisrace in Assen

ENKHUIZEN – Het wordt een belangrijk weekend voor Rob Hartog tijdens zijn thuisrace in het IDM Supersport 600 kampioenschap op het TT Circuit Assen. De Kawasaki-coureur wil graag vlammen voor eigen publiek en gaan voor twee topresultaten. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de Nederlandse ronde van het IDM.

Vorige week mocht Rob Hartog al eens proeven aan het racen op zijn thuiscircuit met publiek tijdens de Jack’s Racing Day. Het werd een mooi weekend, waarin de 29-jarige coureur een eerste en tweede plaats wist te scoren in de BeNeLux Trophy klasse. Dit weekend is de “echte” thuisrace van Hartog tijdens het IDM in Assen, waar gelukkig ook weer publiek bij aanwezig mag zijn op de tribunes en in de paddock. Daarnaast heeft Hartog voor de sponsoren en partners een VIP-box ter beschikking.

Rob Hartog: “Het was met de Jack’s Racing Day al gaaf om weer met publiek in Assen te rijden. Komend weekend zijn de races waar het echt om draait voor het kampioenschap waar we dit jaar uitkomen. Een thuiswedstrijd is altijd speciaal en ik hoop dat ik het kleine voordeel in Assen kan benutten door twee topresultaten te scoren. Het zal niet makkelijk worden, aangezien het niveau in het IDM dit jaar erg hoog is en omdat veel toprijders al hebben getest op het TT Circuit tijdens een IDC-weekend. We hebben ook een VIP-box ter beschikking dit weekend met dank aan Kumoweld en Lucien & Evalien Krans, waar mijn sponsoren, partners en iedereen die mij helpt van harte welkom is om onder het genot van een hapje en drankje te genieten van de races!

Komend weekend in Assen wil Hartog gaan voor twee topresultaten op zijn Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki. Hartog begint als de nummer zes in het kampioenschap aan het evenement. Het ging tot nu toe nog niet vlekkeloos voor Hartog, maar de Kawasaki-coureur hoopt dat deze thuisronde zijn kampioenschap kan doen laten kantelen. Het doel is simpel en dat is gaan voor het hoogst haalbare! Zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag wordt er een race verreden, die zoals gebruikelijk dit seizoen ook live te bekijken is via het YouTube kanaal en Facebookpagina van het IDM. De linkjes naar de livestream zijn onderaan in deze nieuwsbrief te vinden.

Tijdschema IDM Supersport – Assen

vrijdag 13 augustus
09:25 – 09:50  Vrije Training 1
13:05 – 13:35  Vrije Training 2
16:05 – 16:30  Kwalificatie 1

zaterdag 14 augustus
11:05 – 11:30  Kwalificatie 2
15:15             Race 1 (13 laps)  klik voor videolink

zondag 15 augustus
11:30 – 11:40  Warm up
14:30             Race 2 (13 laps)  klik voor videolink

Races zijn LIVE te zien via de Livestream links!

Foto: Rob Hartog