Drie deelauto’s voor Drechterland

HOOGKARSPEL – In het kader van promotie van de 3 deelauto’s in Hoogkarspel die op zaterdag 4 september gelanceerd wordt, organiseert en organiseerde de initiatiefnemers drie openingsmomenten. De eerste was donderdag 12 augustus.

Er is een model-deelauto gemaakt door kinderen van de plaatselijke Basisschool en ter promotie werd deze modelauto gisteren aangeboden aan de lokale wethouder (Jeroen Broeders). Jeroen boekte de model-deelauto via een app en nam plaats in de “zeepkist”. Jammer was het dat er maar een paar kinderen aanwezig waren en dankbaar gebruik maakte om even te racen. Jeroen broeders liet zien dat het boeken/reserveren van de deel-auto heel eenvoudig is. Hij had de grootste pret toen hij de “auto” had geboekt.

De model-deelauto wordt op 18 augustus om 16.30u geboekt door de burgemeester (Michiel Pijl). Maar hier zal ook alle actuele informatie bekend gemaakt worden, met voorbeelden hoeveel bepaalde standaardritten kunnen kosten.

Ook zal de initiatiefnemers op een aantal vrijdagse markten uitleg geven.  Omdat de kinderen van het Skitteljacht in een thema aan dit project hebben meegewerkt, zij hun ouders stimuleren.

Op zaterdag 4 september wordt de deelauto onthult. Bij dit evenement zal de deelauto op spectaculaire wijze worden onthuld en kunnen belangstellenden samen met mensen die zich al aangemeld hebben daadwerkelijk de auto inzetten voor hun vervoersbehoefte. Ook is hier verder een promotieauto bij aanwezig. De oplaadpunten zijn Raadhuisplein, Kamille en Zanglijster. Uw kunt de app downloaden via www.samenslimrijden.nl/West-Friesland.