Op bezoek bij de boer Arie in Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – Boer Arie Schouten in Nibbixwoud stelt op de woensdagen zijn boerderij open voor het publiek voor een rondleiding krijgen en mogen meehelpen de koeien van het land te halen zodat deze kunnen worden gemolken. Afgelopen woensdag was ook de verslaggever van WF Nieuws aanwezig en hielp mee om de koeien van het land te halen.

Onder begeleiding van Boer Arie ging de groep het land op om de koeien van het land te halen. De kinderen mochten helpen met het voeren van de kalfjes waarvan sommige niet eens één week oud zijn. Volgens Arie Schouten denken veel mensen dat koeien gevaarlijk zijn, maar vaak zijn koeien banger voor de mensen dan dat mensen bang moeten zijn voor de koeien. ‘Echter is het altijd uitkijken aangezien een koe ongeveer 500 kilo weegt en met gemak per ongeluk iemand dan dood drukken,’ aldus Arie Schouten.

Wilt u ook eens een kijkje nemen bij boer Arie in Nibbixwoud, maak dan een afspraak via telefoonnummer 06-57584801. Boer Arie Schouten geeft elke woensdagmiddag om 15.30 uur een rondleiding en mag u meehelpen de koeien van het land te halen. De rondleidingen duren nog tot woensdag 1 september.

Foto RV fotografie