Mondkapjes weer verplicht bij Omring

HOORN – Omring heeft afgelopen week het verplicht dragen van een mondkapje voor haar personeel weer ingevoerd.

Woordvoerder Pauline Diemel zegt tegen WF Nieuws: “Volgens de landelijke richtlijnen van het RIVM moeten medewerkers in de zorg vanaf risiconiveau 2: zorgelijk, mondkapjes dragen.

Op dit moment is het risiconiveau in onze regio 3: ernstig. Vanwege dit risiconiveau en omdat we zagen dat er onder cliënten en medewerkers de besmettingen weer opliepen, hebben we besloten weer conform de richtlijnen van het RIVM te werken. Dit met als doel om onze cliënten én onze medewerkers zoveel mogelijk te beschermen.

Dit betekent concreet dat het sinds donderdag 29 juli voor medewerkers en vrijwilligers van Omring weer verplicht is om continu een medisch mondneusmasker te dragen.

Ook bezoekers moeten per direct een mondkapje dragen. In het appartement van hun naaste mag het mondkapje af als 1,5 meter afstand in acht wordt genomen én er geen medewerkers van Omring aanwezig zijn. 

Bewoners hoeven geen mondkapje te dragen. Deze verplichting geldt voor alle locaties van Omring en voor medewerkers in de Thuiszorg.’