Erik Kieftenburg verlaat na 20 jaar M.J. Pronk voor de Dekamarkt, ‘van groenten en fruit naar bloemen’

ZWAAGDIJK – Maar liefst 20 jaar heeft Erik Kieftenburg bij M.J. Pronk gewerkt maar nu kwam er iets op het pad van Erik waar hij geen nee tegen kon zeggen. De Dekamarkt heeft 19 winkels van DEEN overgenomen. DEEN was altijd erg sterk met haar bloemen en dat wil de Dekamarkt nu gaan voortzetten en zien in Erik Kieftenburg de juiste persoon om dit te gaan opzetten.

Dekamarkt gaat zelf de bloemen inkopen op de veiling, zelf alles verpakken en boeketten samenstellen. Erik is nu een week aan het werk bij de Dekamarkt. Tegen AGF.nl zegt Erik: “Vorige week maandag ben ik gestart. Ik heb altijd wel affiniteit met bloemen gehad en ook een studie in die richting gedaan. Na mijn tijd bij DLV en later bij Veiling WFO en The Greenery heb ik de afslag naar de AGF genomen, waarna ik de afgelopen twintig jaar bij Pronk heb gewerkt. Ik heb het fantastisch naar mijn zin gehad, maar toen kwam deze baan op mijn pad en daar kon ik geen nee tegen zeggen.

Dat hij de AGF-sector zal gaan missen laat Erik duidelijk weten, “Ik vond het altijd erg leuk om met de klanten om te gaan, maar nu is het tijd voor een andere, grote uitdaging en wil de firma Pronk, mijn collega’s maar ook de klanten bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen dat ze mij hebben gegeven.

Medio dit jaar zullen de DEEN Supermarkten worden omgebouwd naar winkels van de Dekamarkt, Albert Heijn en de Vomar.

Foto: M.J. Pronk