Praten over de toekomst van Enkhuizen in de virtuele huiskamer van GroenLinks

ENKHUIZEN – Inwoners weten vaak beter wat er in de stad gebeurt, maar vaak wordt de mening van inwoners niet altijd gehoord of gezien en vind het zich vaak af in de huiskamer. De lokale GroenLinks afdeling wil graag de mening en ideeën horen, want waarom de wiel opnieuw uitvinden als er allang gefietst kan worden? Door de huidige corona maatregelen is het moeilijk, maar daar heeft het campagne team een oplossing voor. ‘We halen de huiskamer gesprekken gewoon naar ons toe! zegt GroenLinks.’

Groene toekomst, nieuwe Enkhuizen politiek

Een groene, slimme maar vooral ook een sociale en duurzame stad is een must om te kunnen leven en GroenLinks weet dat,‘  Daarbij is een duurzame, menselijke en solidaire denkwijze anno 2021 niet te missen in de lokale politiek. Bij GroenLinks komt deze tot uiting in allerlei onderwerpen, zoals schone energie, natuurbehoud en een leefbare stad.

De gemeenteraad is de plek waar radicale, vernieuwende oplossingen worden bedacht voor de problemen van deze tijd. GroenLinks wil samen met alle inwoners, organisaties en bedrijven de verandering zijn, uiteindelijk zijn deze schakels de experts van de toekomstige gemeente” zegt Maarten Schollaardt ( bestuurder GroenLinks Noord-Holland) De groene en linkse oplossingen zijn hard nodig in de regio .De gevolgen van de klimaatcrisis en de zorg en het onderwijs hebben te maken met enorme onderwaardering en kaalslag, door rechts beleid.

Het democratische debat verhardt, waardoor gelijkwaardigheid van alle Nederlanders ver te zoeken is. Een sterk en groot GroenLinks maken de leden en daarom doet GroenLinks Enkhuizen een oproep aan alle inwoners ( maakt niet uit of je wel of geen lid bent van de partij ) in Enkhuizen om zich aan te sluiten bij de partij en mee te doen met de beweging. De campagne is gebaseerd op een simpel idee: Nederland/Enkhuizen verander je niet alleen.

‘Onze’ huiskamer is voor iedereen

Met deze online huiskamer gesprekken wil de lokale GroenLinks in gesprek gaan met alle mensen in en uit de gemeente Enkhuizen. De lokale GroenLinks wil graag weten welke wensen, zorgen en ideeën er leven bij de inwoners en organisaties in onze gemeente. De bijeenkomst is voor alle inwoners van Enkhuizen en organisaties die gevestigd en/of werkzaam zijn in de gemeente. Dus iedereen die zijn ideeën voor de gemeente wil komen vertellen is welkom! “ Door de corona maatregelen moeten we het helaas nog online doen, maar als GroenLinks zijn wij creatief genoeg om te werken met oplossingen en heeft het campagne team deze virtuele huiskamer bedacht.” Aldus Maarten-Jan.

De virtuele huiskamer vind plaats op Dinsdag 24 augustus van 19.00 uur tot 21.00 uur en zal worden voorgezeten door GroenLinks jongere Roy Korbijn. Om deel te kunnen nemen aan de de virtuele huiskamer kunt u een mail sturen naar Enkhuizen@groenlinks.nl en krijgt u een toegangslink toegestuurd.