Rob Hartog eerste en tweede tijdens Jack’s Racing Day in Assen

ENKHUIZEN – Rob Hartog stond afgelopen weekend tweemaal op het podium tijdens de Jack’s Racing Day in Assen. De Kawasaki-coureur wist de eerste race van de BeNeLux Superport klasse op een natte baan te winnen. In de tweede race finishte Hartog na een mooi duel om de eerste plaats op 0,1 seconde als tweede.

Rob Hartog nam afgelopen weekend in actie op zijn Kawasaki ZX-6R van Team Hartog, waarmee hij in 2019 nog in het WK reed. De Jack’s Racing Day was in meerdere opzichten een mooi evenement om aan deel te nemen. Het was een goed trainingsweekend voor Hartog, aangezien volgende week (13 t/m 15 augustus) de IDM ronde op het TT Circuit Assen verreden zal worden. Daarnaast was het een mooie kans om na anderhalf jaar weer publiek uit te nodigen op het circuit tijdens een groot evenement.

Tijdens de kwalificaties was het voor Hartog best wel weer even wennen om op deze Kawasaki ZX-6R. Deze motor is toch wat anders dan hij gewend is in het IDM. Kort voor de eerste kwalificatie was er een buitje gevallen, waardoor de baan tijdens de sessie aan het opdrogen was. Gelukkig was het tijdens de tweede kwalificatie wel droog, waardoor Hartog zijn eerste droge meters kon maken. De rondetijd was nog niet wat de Kawasaki-coureur zou willen, aangezien hij pas echt op snelheid kwam op het moment dat de achterband al versleten was. Hartog zette een tweede tijd in de Supersport klasse en eindigde als vijfde gecombineerd met de Superbike rijders.

In de eerste race van zondagmorgen was de baan nat. De pitstraat zou vijf minuten open zijn, waardoor Hartog van plan was om twee verkenningsronden te rijden om zo wat extra meters te maken. Echter stonden de lichten al op rood toen Hartog terugkwam in de pits, waardoor hij achteraan op de grid moest starten. De Kawasaki-coureur voelde zich sterk in de lastige omstandigheden en hij wist vanaf de laatste naar de eerste plek in de Supersport klasse te sturen.In de tweede race was het droog. Hartog mocht deze keer wel vanaf de tweede startrij vertrekken. Na een goede start vocht hij in de openingsfase met een aantal Superbike-rijders. Daarna had Hartog een mooi duel met Sander Kroeze voor de winst in de Supersport klasse. Hartog deed veel kopwerk en het was spannend gevecht voor het publiek. Helaas voor Hartog kwam hij net, op 0,1 seconde van de winnaar, als tweede over de finish, waarmee hij wel zijn tweede podiumplaats van de dag scoorde.

Nu gaat Hartog zich klaarmaken voor de zevende en achtste race van het IDM Supersport 600 seizoen, die hij volgend weekend voor het Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki team zal rijden op het TT Circuit Assen.

Foto: Henk Teerink