Orgelconcert Jos van der Kooy

VENHUIZEN – Op vrijdag 3 september 2021 is er in de Hervormde kerk te Venhuizen een orgelconcert door Jos van der Kooy. Jos van der Kooy is een van de toporganisten van Nederland en komt voor de eerste keer concerteren in Venhuizen. Op 3 september bespeelt hij het zeer fraaie Pels orgel. De aanvang is om 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt € 15  Kaarten zijn digitaal te reserveren via www.zingenenzo.com

Jos van der Kooy (Rotterdam,  1951) is  een  vooraanstaand Nederlands organist. Hij staat bekend om virtuositeit, brede programmering  en  improvisatievermogen.  Hij is organist van de Arminiuskerk in  Rotterdam  en van de  Raad  van State te  ’s-Gravenhage. Hij doceert aan het Koninklijk Conservatorium  te ’s-Gravenhage  en  aan  de Universiteit  Leiden. In het verleden  was  hij stadsorganist  van Haarlem  en  organist  van de Westerkerk  in  Amsterdam.  Hij  maakte een  dertigtal  cd’s.  Voor zijn werk  ontving hij nationale  en  internationale  onderscheidingen.

Foto: Johan Blokker