Flink wat orgelpijpen van de Westerkerk Enkhuizen van naam voorzien tijdens de graveerdag

ENKHUIZEN – De graveerdag in de Westerkerk in Enkhuizen op 7 augustus verliep mooi volgens plan. Iedereen die een orgelpijp wilde sponsoren en daar een inscriptie in wilde laten zetten kwam, soms na even wachten, aan de beurt. Behalve de organisatie en de vrijwilligers, kijkt ook orgelbouwer Johan Zoutendijk er tevreden op terug. “Niet alleen de orgelpijpen met ter plekke gemaakte inscriptie vielen in de smaak, ook de rondleiding bij het orgel in aanbouw trok veel mensen“.

Voor wie het gemist heeft: de volgende kans hiervoor is op zondag 12 september. In de tussentijd is de kerk gewoon open voor bezoek, elke middag behalve maandag. Sinds 10 juli zijn er al zo’n 5000 bezoekers geweest. Bezoekers komen niet alleen om de kerk te bekijken maar ook voor de expositie ‘verrassend verschillend’ met kunst van Enkhuizer kunstenaars.

Een paar honderd bezoekers hebben ook de kans gegrepen om een lei te beschrijven met een mooie tekst of tekening. Later dit jaar gaan die leien het dak van de kerk op.

Foto’s aangeleverd