Weerbericht West-Friesland 7 augustus, toenemende kans op (onweers)buien

WEST-FRIESLAND – Het is wisselend bewolkt en van het zuidwesten uit trekken buien het land binnen. In de loop van de ochtend en middag gaan de buien steeds vaker gepaard met onweer, hagel en windstoten van 65 km/u. In de loop van de avond verlaten de buien het oosten. Lokaal kan er 20-40 mm regen vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De wind komt uit zuid- tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

In de nacht naar zondag overheerst de bewolking en trekken er over het westen en noorden opnieuw enkele buien met kans op onweer. De minima liggen tussen 17°C in het noordwesten tot 14°C in het oosten. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Ook zondag overdag blijft het wisselvallig. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en vooral in het noorden en westen komen weer enkele buien voor, zij het minder in aantal en sterkte dan op zaterdag. Met maxima van ongeveer 20°C is het vrij koel. De zuidwestenwind is landinwaarts matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig, 6 Bft. In de middag neemt de wind aan zee toe naar hard, 7 Bft. Daarbij is er met name aan de noordwestkust en in het Waddengebied kans op zware windstoten van 75 km/u. In de avond luwt de wind daar weer iets. (Bron: KNMI)