Weerbericht West-Friesland , toenemende kans op (onweers)buien

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is er veel bewolking en valt er af en toe buiige regen, met name in het noordoosten is de neerslag soms intensief en kan er een klap onweer bij zitten. De regenzone trekt in de ochtend noordoostwaarts weg. Droog wordt het niet, want er ontstaan in de loop van de dag talrijke buien. Hierbij is er vooral in het noordoosten kans op onweer en hagel. Later in de middag wordt het van het zuidwesten uit vrijwel overal droog en klaart het op. Met maximumtemperaturen rond 20°C is het vrij koel. De wind draait naar zuidwest en neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, aan de zuidwestkust naar krachtig, mogelijk hard, 7 Bft.

In de nacht naar zaterdag zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. In het zuidoosten kunnen enkele buien vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Zaterdagochtend is het wisselend bewolkt en lokaal valt er een bui. In de loop van de middag komt er meer bewolking voor en ontstaan er verspreid over het land enkele buien. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De wind komt uit het zuid- tot zuidoosten en is matig. (Bron: KNMI)