Clubkampioenschap wielervereniging West-Frisia prooi voor Job van der Wal

BOVENKARSPEL – Woensdagavond organiseerde WV West-Frisia haar clubkampioenschap. Veel renners uit de eigen regio, maar ook veel renners verder weg en die voor West-Frisia rijden. Zoals ook de latere winnaar Job v.d. Wal uit Amsterdam. In het begin al gelijk een kopgroep van 2 renners Patrick Stengs en Mark Groeneveld. In wielertermen een zelfmoord, maar bij de profs je even laten zien voor de sponsor in de camera. Later was er een serieuzere ontsnapping.

In die kopgroep zat ook Job van der Wal, Thijs Dekker en Steven Appelman. “coach” Tina Haakman legde zweep over het peloton en werden de koplopers ingerekend. Een echte serieuze ontsnapping werd na ongeveer anderhalf uur ingezet door Tibo Zwaan, Thomas Hartog en opnieuw Mark Groeneveld. Zij werden vlak na 2 uur en een kwartier en voor het ingaan van de laatste 10 ronden ingerekend door het ontketende peloton.

In de laatste ronde ontworstelde John v.d. Wal en Jens Pronk zich uit de greep van het uitgewaaierde peloton. Op de meet was Job v.d. Wal iets sneller dan Jens Pronk. De Nieuw Zeelander Liam Cappel, wonend in Venhuizen, won de sprint van de rest en werd 3e. na afloop spraken wij met de winnaar Job van der Wal (Amsterdam).

Uitslag

pl naam woonplaats
1 Job van der Wal (Amsterdam)
2 Jens Pronk (De Rijp)
3 Liam Cappel (Nieuw-Zeeland)
4 Mark Groeneveld (Enkhuizen)
5 Sam Boon (Venhuizen)
6 Joost Nat (De Weere)
7 Joeri van der Tuin (Westerland)
8 Gert-Jan van Diepen (Wervershoof)
9 Tibor Zwaan (Egmond aan Zee)
10 Stefan Appelman (Beverwijk)
11 Bart Mol (Wognum)
12 Matthew Overste (Amsterdam)
13 Patrick Stengs (Heemskerk)
14 Tino Haakman (Venhuizen)
15 Evert Bot (Grootebroek)