Afsluitdijk in beide richtingen afgesloten van 6 op 7 augustus

DEN OEVER – Van vrijdag 6 augustus 22.00 tot zaterdag 7 augustus 08.00 uur is de Afsluitdijk (A7) tussen Den Oever en Knooppunt Zurich in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Dit vanwege de opbouw van een zandtransportband. Verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd tussen de 10 en 90 minuten.

Deze werkzaamheden zouden eigenlijk plaatsvinden in het weekend van 30-31 juli, maar door ongunstige weersomstandigheden zijn deze werkzaamheden verplaatst naar het weekend van 6 op 7 augustus.

Zandtransportband

Voor het versterken van de Afsluitdijk is veel zand nodig. Om de hinder die gepaard gaat met de aanvoer van al dit zand zoveel mogelijk te beperken, zetten Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel de zandtransportband over de A7 in. Dit is een grote constructie die over de vangrails, de vluchtstroken en de rijbanen heen het zand van het IJsselmeer naar de Waddenzeezijde brengt.

Of de werkzaamheden daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden op de aangegeven dagen, is afhankelijk van de weersomstandigheden. De zandtransportband is een grote windvanger en bij teveel wind kunnen de werkzaamheden niet doorgaan.

Omleidingsroutes

De extra reistijd bedraagt tussen de 10 en 90 minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming.

Verkeer naar Friesland:

  • Verkeer uit het (zuid)westen van Nederland richting Friesland kan omrijden via de A9/A1 en de A6.
  • Verkeer uit de kop van Noord-Holland richting Friesland kan gebruik maken van de N307 Houtribdijk (Enkhuizen – Lelystad) en de A6.

Verkeer naar Noord-Holland en het (zuid)westen van Nederland:

  • Verkeer uit Friesland richting het (zuid)westen van Nederland kan omrijden via de A6/A1 en A9.
  • Verkeer uit Friesland richting de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad – Enkhuizen).

Meer informatie

Afhankelijk van het verloop van de verplaatsing, kan de afsluiting korter of langer duren. Ga voor meer informatie naar deafsluitdijk.nl en vananaarbeter.nl. Of neem contact op met Loket Afsluitdijk: loket@deafsluitdijk.nl of met het informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 – 6040.

Mochten de werkzaamheden opnieuw worden uitgesteld, dan wordt dit zo spoedig mogelijk bekendgemaakt op vananaarbeter.nl.