Weerbericht West-Friesland 4 augustus, eindelijk weer boven de 20 graden

WEST-FRIESLAND – In de ochtend lossen de mistbanken snel op en wisselen zon en enkele wolkenvelden elkaar af. In de loop van de middag ontstaan er verspreid over het land enkele buien, met name in het midden en zuiden. Plaatselijk kan er 20-30 mm regen vallen en is er een kleine kans op onweer en hagel. De buien zullen in de loop van de avond weer uitdoven. De maximumtemperatuur komt uit rond 21°C. De oostelijke wind is zwak, in het Waddengebied matig.

In de nacht naar donderdag is het droog en zijn er brede opklaringen. Vooral in het midden en zuiden ontstaan er mistbanken. Het koelt af naar waardes tussen plaatselijk 8°C in het noorden en 15°C in het zuidoosten. De wind is zwak en variabel, met uitzondering van de noordelijke en noordwestelijke kustgebieden en het IJsselmeer, daar staat een matige oostenwind.

In de ochtend lossen de mistbanken op. In de middag ontstaan er stapelwolken die in het oosten en noorden uitgroeien tot buien. Er is een kleine kans op hagel en onweer. ’s Avonds lossen de buien op, maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe en gaat het regenen. Het wordt 21 à 22°C. De wind is zwak tot matig en krijgt in de loop van de dag een zuidwestelijke richting. In de ochtend gebeurt dit al in het zuiden, in het noorden pas tegen het einde van de middag. (Bron: KNMI)