QR-code ook na de winter nog nodig om toegang te krijgen en te reizen naar het buitenland

WEST-FRIESLAND – Dat meldt BNR na gesprekken met virologen en epidemiologen. Volgens BNR zullen Nederlanders tot zeker na de aankomende winter gebruik moeten blijven maken van de QR-codes om te kunnen reizen en om toegang te krijgen tot evenementen en uitgaansgelegenheden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kon tegen BNR nog geen datum noemen wanneer het systeem met de QR-codes wordt losgelaten.

Louis Kroes, hoogleraar klinische virologie aan het LUMC zegt in een reactie tegen BNR dat het naar zijn idee pas deze winter gaat worden bepaald of de vaccinatiegraad de zorgbelasting beheersbaar maakt en de Nederlanders in principe veilig zijn. Maar, zegt Kroes tegen BNR, ‘Het is evenmin bekend wat overheden of adviseurs als ‘beheersbaar’ accepteren.

Het hele gesprek kunt u hier luisteren.