Weerbericht West-Friesland 3 augustus: wisselend bewolkt

WEST-FRIESLAND – Vanochtend zijn er veel wolkenvelden en in het zuidoosten regent het af en toe. In de loop van de ochtend trekt de regen oostwaarts weg en laat de zon zich van het westen uit steeds vaker zien. In het noordelijk kustgebied komt vanochtend een enkele lichte bui voor, vanmiddag kan er ook landinwaarts een enkele lichte bui ontstaan. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C, in het Waddengebied enkele graden lager. De wind is overwegend zwak uit een noordoostelijke richting, in de loop van de middag wordt de wind aan de kust en op het IJsselmeer matig.

In de nacht naar woensdag zijn er zowel wolkenvelden als opklaringen en in het (uiterste) zuiden is mist of een mistbank mogelijk. Op de meeste plaatsen blijft het droog, alleen in de zuidelijke helft is nog een enkele bui mogelijk. Landinwaarts ligt de minimumtemperatuur rond 11°C, aan de kust rond 14°C. De overwegend zwakke wind komt uit een noordoostelijke richting.

Woensdagochtend lost de eventuele mist snel op en woensdag overdag zijn er wolkenvelden maar en zal de zon op enkele plaatsen ook te zien zijn. In de loop van de middag ontstaan er lokaal buien, plaatselijk mogelijk met onweer. De buien zullen in de loop van de avond weer uitdoven. De maximumtemperatuur komt uit op ca. 21°C. De oostelijke wind is zwak, in het Waddengebied matig. (Bron: KNMI)