Bovenkarspel toneel van het clubkampioenschap West-Frisia

BOVENKARSPEL – Op het clubparcours in Bovenkarspel vindt morgen Het clubkampioenschap van West-Frisia plaats Het Lange Afstands Kampioenschap van de club heeft een serieuze koersafstand. De prijzen in de titelstrijd worden verdeeld na maar liefst 2 uur, 15 minuten en tien ronden.

Voor de B-categorie zal de titelstrijd een week later op 11 augustus plaatsvinden. Zoals gebruikelijk mogen ook renners van andere verenigingen starten in de wedstrijd. Het startschot valt op 19.00 uur.

Na een zeer snelle koers werd het kampioenschap vorig jaar een prooi voor een sterke Gert-Jan Elsenaar. De Amsterdammer verraste door na een snelle koers de massasprint te winnen. Oosthuizer Siebe van Diepen en Westerlander Joeri van der Tuin pakten twee en drie.

Foto: Archieffoto