Weerbericht West-Friesland, flinke zonnige perioden

WEST-FRIESLAND – Na de vele regenbuien waarvan sommigen gepaard gingen met onweer krijgen wij nu tijdelijk te maken met wat meer stabieler weer met meer zon maar ook met frisse temperaturen voor de maand augustus.

Vandaag is het wisselend bewolkt en zullen wij de zon ook te zien gaan krijgen. De middagtemperatuur loopt op naar 18 graden, lokaal is 19 graden nog mogelijk, ruim onder normaal voor de maand augustus. De wind is zwak tot matig en waait uit het westen/noordwesten. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 12 á 13 graden. Een vrij frisse nacht dus.

Dinsdag is er in de ochtend nog vrij veel bewolking maar de zon zal er in de loop van de dag doorheen komen en wordt het nog niet eens zo’n slechte dag, de middagtemperatuur blijft steken bij 19 graden, 4 graden onder wat normaal is voor augustus. De wind is zwak en valt soms helemaal weg en waait uit het noordwesten en draait later op de dag naar het oosten/noordoosten.