Meezingen bij het Hoorns Byzantijns Mannenkoor?

HOORN – Wil je eens meemaken wat het is om in een a capella koor te zingen, dus met alleen maar (mannen-) stemmen, zonder muzikale begeleiding? En in een taal die niet zo voor de hand ligt: het kerk-slavisch? Maar wil je ook eens meemaken wat het is om te repeteren onder een bezielende dirigent, een van de besten in zijn vak in dit land? En wil je eens genieten van de prachtige samenklanken die dat kan opleveren? Kom dan eens kijken en luisteren bij een van de open repetities in augustus!

Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor heeft de coronaperiode goed doorstaan. Vorig jaar, na de uitbraak, moesten alle concerten en kerkdiensten afgezegd worden en werden de repetities stilgelegd. Maar na een paar maanden is het koor in een open boerenschuur weer gaan repeteren, en hebben ze direct een paar nieuwe stukken ter hand genomen. Helaas moest het koor in november vorig jaar opnieuw stoppen, maar konden ze gelukkig met on-line repetities het koorgevoel vasthouden. En vanaf eind juni repeteert het koor weer met elkaar in ruime, goed geventileerde kerken of zalen.

Het koor kijkt er naar uit een hernieuwde kennismaking met het publiek. En hebben daarvoor al verschillende optredens gepland in november en december. Ook voor 2022 hebben ze al een aantal uitvoeringen gepland. Alleen… ze kunnen daarbij wel versterking gebruiken!

Ben je een zanger die dit eens wil meemaken? Of je nu een hoge tenor stem hebt, of een lage bas, of iets daar tussenin: kom dan naar een van de open repetities op dinsdagavond 24 of 31 augustus! Het koor reperteert op 24 augustus in de Hervormde Kerk van Hoogwoud, Radboudstraat 1 , 1718 CA Hoogwoud. En op 31 augustus repeteren ze in onze reguliere repetitieruimte in Wijkcentrum Kersenboogerd aan de Brederodegracht 1, 1628 LZ Hoorn. Beide avonden beginnen ze om acht uur. Je mag je van tevoren aanmelden, maar het hoeft niet. Je bent van harte welkom!

Voor meer informatie kun je mailen naar “informatie@hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl’ of bellen met 0653-726706. Op de website (www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl) vind je een aantal voorbeelden van het Slavisch-Byzantijnse repertoire dat zij zingen.