Medemblik is thuisbasis voor 3 oceaanroeisters

MEDEMBLIK – Aan de kade van de Pekelharinghaven in Medemblik ligt sinds enige dagen een vreemd uitziende vaartuig, een groen/witte roeiboot waarmee drie vrouwen gaan proberen de Atlantische Oceaan over te roeien om zo geld op te halen voor de Mentelity Foundation, die is opgezet door de kortgeleden overleden Bibian Mentel.

De drie vrouwen, Iris Noordzij (54) uit het Friese Raerd, Debby Bijl (49) uit Julianadorp en Bettina de Wild (57) uit Callantsoog gaan in december starten met hun beproeving. “In december 2021 gaan wij de Atlantische oceaan over roeien. 5000 km van de Canarische naar de Caribische eilanden. Roeien 2 uur op 2 uur af, 24 uur per dag, gaan op een emmer naar de wc, maken drinkwater van zeewater en moeten 4800 Kcal per dag eten. Tegelijkertijd dealen we met de elementen, water, wind, hoge golven en zeeziekte.. Het doel is om binnen 48 dagen aan te komen op Antiqua. Dan hebben we het wereldrecord vrouwen 3 op onze naam staan.” aldus de drie dames.

Het is de bedoeling dat de tocht in 48 dagen gaat worden volbracht met als startpunt de Canarische Eilanden en het Caribisch gebied als eindbestemming om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting van Bibian Mentel.Via de website Row for Impact kunt u de dames straks volgen in hun poging de Atlantische Oceaan te bedwingen.