Weerbericht West-Friesland: (onweers)buien in de ochtend, later zonnige perioden

WEST-FRIESLAND – In de ochtend komen er zowel in het noorden als westen enkele buien voor die in de loop van de ochtend actiever worden en gepaard kunnen gaan met onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd. De buien verplaatsen zich in de loop van de dag naar het oosten. Van het noordwesten uit wordt het droog en breekt op steeds meer plaatsen de zon door. De laatste buien zullen in de eerste helft van de avond boven het zuidoosten geleidelijk oplossen. De maximumtemperatuur loop uiteen van 18°C in het noordwesten tot 21°C in het zuidoosten. De wind draait in de middag naar noordwest en wordt matig.

In de nacht naar maandag komen vooral in het midden van het land opklaringen voor. Zowel in het noorden als zuiden is er meer bewolking. In het noorden kan er later in de nacht een bui van zee binnendrijven, elders blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het midden van het land tot 13°C vlak aan zee en onder de bewolking in het noorden en zuiden. Er staat een zwakke westelijke wind, in het Waddengebied staat er een matige wind uit west tot noordwest.

Maandagochtend schijnt vooral in het midden van het land de zon. In het noorden en zuiden is er meer bewolking en kan er een enkele bui voorkomen. In de middag kan ook elders de zon af en toe doorbreken, maar de kans op een enkele lichte bui blijft aanwezig. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 21°C in het zuidoosten van het land. De wind is west tot noordwest en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)