Hoorn haalt kunstwerk uit vijver van Wijkpark Risdam, oog is vermist

HOORN – Kunstwerk ‘De Snoepman’ is eind vorige week tijdelijk uit de vijver van Wijkpark Risdam gehaald. Het kunstwerk is een oog kwijtgeraakt en wordt nu weer opgeknapt. Zodra het kunstwerk hersteld is, krijgt ‘De Snoepman’ weer een plekje in de vijver van het Wijkpark. De verwachting is dat het kunstwerk over ongeveer twee of drie weken wordt teruggeplaatst.

In 2013 benaderde het Overleg Leefbaarheid Risdam Zuid en Nieuwe Steen de gemeente met de vraag of er meer kunst in de Risdam kon komen. De Commissie Beeldende Kunst (CBK) en de gemeente zijn samen met het Overleg Leefbaarheid op zoek gegaan naar een goede locatie voor een nieuw kunstwerk voor de wijk. Deze locatie werd gevonden in wijkpark Risdammerhout.

Een buurtvertegenwoordiging uit de wijk heeft daarna samen met de CBK gekozen voor de Amsterdamse kunstenaar Merijn Bolink als meest geschikte kunstenaar voor deze opdracht. Hij heeft ruime ervaring met kunst in de openbare ruimte. Zijn werk ‘Man en schaap’ won in 2011 de Amsterdamse straatkunstprijs.

Bolink heeft vervolgens een ontwerp gemaakt waarover alle betrokkenen enthousiast waren. Dit ontwerp heeft uiteindelijk geleid tot het kunstwerk ‘De Snoepman’. Het bestaat uit een mens-figuurtje opgetrokken uit snoepjes (gemaakt van hout, kunststof en piepschuim, overtrokken met een speciale coating) dat in een speciaal voor dit werk vervaardigd aluminium bootje zit.

Foto aangeleverd

Reageer op dit onderwerp