Een zonneweide, drugsoverlast, vandalisme en Opperdoes als racebaan, de Opperdoezer is er klaar mee

OPPERDOES – Hart voor Medemblik bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan Opperdoes om daar met de inwoners te praten over onderwerpen waar zij zich zorgen en druk over maken. Zo is er onrust ontstaan over de plannen om een zonneweide langs het spoor in Opperdoes te gaan realiseren, iets waar veel bewoners tegen zijn.

Maar ook maken de inwoners van Opperdoes zich zorgen over vandalisme, het nog steeds veel te snel rijden door het dorp en over de politie en gemeente over het niet reageren op meldingen wat de overlast van drugs betreft.

Boos op HVC, wel betalen niet legen

Een ander punt waar veel inwoners van Opperdoes zich druk overmaken is HVC, zodra de containers niet op de juiste manier zijn aangeboden laat HVC ze staan en leegt deze niet. Rick Mensink, commissielid van Hart van Medemblik en inwoner van Opperdoes zegt tegen Medemblik Actueel: “Bellen met HVC geeft als resultaat, zelf je bak maar naar de stort komen brengen of een klacht indienen. Sporadisch komt het voor dat HVC alsnog langs komt om een bak te legen. Voor veel problemen geldt dat inwoners zich niet gehoord voelen. Dus niet gehoord door de gemeente, de politie en HVC.

Mensink zegt deze problemen te herkennen, juist daarom besloot Rick Mensink om politiek actief te gaan worden voor Hart voor Medemblik. “Als ervaringsdeskundige trek ik me het lot van deze klagers aan en wil proberen iets voor ze te betekenen. Samen met onze lijsttrekker Tjeu Berlijn zullen we deze punten onder de aandacht van de gemeenteraad brengen en blijven brengen,” zegt Mensink

Op de foto: Inwoners van Opperdoes aan het praten met de mensen van Hart voor Medemblik over de problemen in Opperdoes.